Categorie: cat-mededelingen

Doozy

Lees hier meer informatie over Doozy

Verslagen D-star-rondes op WiKi

Vanaf vandaag zijn ook de verslagen van de gehouden D-Star rondes te vinden op de wiki van digitalevoice.nl

WiKi wijziging en uitbreiding

Omdat de wiki nu onderdeel is van het domein digitalevoice.nl, is het daarom logisch dat deze ook informatie biedt aan amateurs die gebruik maken van D-Star zendontvangers.Daarom is de naam van de wiki gewijzigd in DIGITALE VOICE – Wiki pagina’s en aan het menu de keuze HOW2D-STAR toegevoegd.

Repeaterlijst toegevoegd aan WiKi

Om het eenvoudiger te maken en elkaar te helpen bij het vinden van repeaterlocaties en frequenties is de WiKi uitgebreid met een link naar de Repeaterbook zoekmachine.Klijk hiervoor op “Webverbindingen” in het WiKi-menu.

DG-ID met officiële Pi-Star

Door een enthousiaste gebruiker van Pi-Star werd ontdekt dat indien men een update uitvoert vanuit de Pi-Star ssh-terminal, daarmee de aangepaste bestanden worden overschreven door de officiële versie waarna DG-ID niet meer werkt en de raspberry pi erg warm wordt. Om hier definitief mee af te rekenen is het middels een script mogelijk gemaakt om …

Lees verder

De eerste FTM-300D’s in NL

Vandaag waren de eerste twee ‘Nederlandse’ FTM-300D radio’s te horen op NL-CENTRAL.Allereerst meldde Jan PD1JHH zich met zijn nieuwe radio, kort daarna gevolgd door Alex PD0LEX.

FTM-300D toegevoegd aan ACTIVE QSO’S

Met de komst van de FTM-300D in Nederland was het noodzakelijk NL-CENTRAL te voorzien van een update die ook dit nieuwe type radio weergeeft in het ACTIVE QSO’S venster.