Beacon-zelfstudie voor PI-STAR RMB

Onthoud dat deze image HEEL ERG EXPERIMENTEEL is … er is geen ondersteuning … EA7EE doet het voor persoonlijk gebruik en heeft het gedeeld met de hele gemeenschap van radioamateurs … Kennis van pi-star en linux is nodig voor speciale functies zoals het baken …

De Beacon is erg praktisch voor gebruik in DMO en Repeaters …

Om de opname van beide te activeren, gaan we naar expertconfiguratie volledige editor YSF Gateway …

We bewerken de ini en plaatsen SaveAMBE = 1

Nu passen we wijzigingen toe … we gaan naar een kamer die leeg is en we nemen het bericht van het baken op … we kunnen er meerdere opnemen, ze worden opgeslagen, in een lijst opgenomen … … en selecteer degene die we het leukst vinden …

Opnames worden opgeslagen in de map / tmp

Denk eraan om na het opslaan van het baken SaveAMBE = 0 te plaatsen. Als u dit niet doet, wordt het elke keer uitgezonden tijdens indrukken van ptt …

Het baken is in / usr / local / sbin met deze naam: beacon.amb

Je moet degene die je wilt in die map plaatsen met deze naam beacon.amb je verwijdert dit, je zet je beacon op zijn plaats…. Om dit te doen moet je een root-gebruiker zijn en iets over Linux weten om het vorige baken enz. Te kunnen verwijderen. via de google-zoekopdracht heb je verschillende tutorials voor pi star in ssh-modus en andere… .. onthoud dat de image erg experimenteel is en er geen ondersteuning is, dus je moet duidelijk zijn dat je deze wijzigingen kunt aanbrengen

Als alles klaar is, kun je het baken elke X minuten plaatsen, bijvoorbeeld:

Beacon Time: 1 zal het elke minuut verzenden …… Hier zet de minuten van de levertijd 15,30, enz….

Beacon-tijd: 0 is uit …

N.B.
Tutorial, met dank aan J.Carlos EA7IYR, daarna vertaald uit het Spaans via Google Translate.